Titoli della maratona belga ottenuti da Alleman e Pirard

Wout Alleman titoli della maratona belga

In een epische mountainbikerace in Bouillon, België, behaalden Wout Alleman E Alice Pirard de felbegeerde Belgische marathontitels van 2023.

Wout Alleman Overheerst bij de Heren

Wout Alleman, de Europees kampioen, bewees op het Belgisch kampioenschap marathon in Bouillon zijn favorietenrol. Hij reed solo naar de titel na een slopende race van 120 kilometer en 3700 hoogtemeters. Kevin Panhuyzen kon hem lang volgen maar moest uiteindelijk toegeven. Alleman won met een voorsprong van vier minuten op de uittredend Belgisch kampioen Frans Claes E Joris Massaer, die de Masters 1-titel pakte. Panhuyzen werd vierde, terwijl Alice Pirard de wedstrijd bij de dames won.

Spannende Strijd bij de Vrouwen

Bij de vrouwen was de race over 90 kilometer een spannende strijd tussen uittredend kampioene Joyce Vanderbeken E Alice Pirard. Pirard slaagde erin om in de slotfase het verschil te maken en haar achtste nationale marathonkampioenschapstitel te behalen. Vanderbeken pakte zilver, terwijl Githa Michiels het brons won. De Belgische Marathontitels zijn verdeeld voor 2023.

De Grand Raid Godefroy als Episch Toneel

De Grand Raid Godefroy, de voorlaatste manche van de Belgian Ardennes Marathon Series, diende als het toneel voor de Belgische marathonkampioenschappen. Meer dan 1200 mountainbikers stonden klaar voor verschillende afstanden. De race vond plaats in het prachtige landschap rond Bouillon en werd gekenmerkt door uitdagende routes en wisselende weersomstandigheden.

“Het is een marathon die zowel in het lichaam als in de herinneringen sporen zal achterlaten.”

Zoals een deelnemer opmerkte

Inspirerende prestaties en een opwindende race hebben de Belgische marathontitels van 2023 onvergetelijk gemaakt.

“Dit is een speciaal moment voor mij na een moeilijk seizoen. Het voelt geweldig om weer bovenaan te staan.”